Posts

Tenang

Setiap yang aku inginkan semuanya ada pada kamu.

Biar guruh berdentum,
Biar langit gugur,
Biar gunung ditelan bumi,
Biar semuanya hancur... Aku bersumpah tetap kamu yang ingin aku miliki...
Jelas, Segenap jiwa dan raga aku itu hanya untuk kamu... Namun... Ternyata masih wujud ruang di dalam jiwa kamu itu milik dia...
Aku tewas dek kenangan... Mana mungkin aku mampu menakluk hati yang pernah kau bagikan pada dia... Mana mungkin aku mampu menakluk ruang  yang telah kau khaskan buat dia... Mana mungkin aku mampu menakluk cinta yang sempat kau curahkan untuk dia...
Gugur satu persatu deraian jiwa, Hati bilang sabar, Esok pasti akan lebih baik dari sebelumnya... Aku tidak terluka, Hanya sedikit hiba kerana sudah tertulis aku bukan yang pertama...
Mengalah bukan tanda aku lemah, Mengalah bukan tanda aku salah, Kita cuma manusia penuh khilaf, Harus memberi dan menerima maaf...

Menangislah wahai hati,
Jangan kau biar dunia mengetahui,
Menangislah wahai hati,
Jangan kau biar siapa pun mengerti,
Senyumlah wahai bibir,
Jan…

Random Silly Things

"Apa erti kehidupan?", adik aku tanya tiba-tiba memecah kesunyian malam.

Aku bukanlah cuba sangat nak deep tapi, somehow aku rasa macam pada ketika itu... inilah jawapan yang terbaik.

"Hidup ni memang sebenarnya pasal makan, berak, kencing, tidur and repeat semua tu hanya untuk dikecewakan!".

Masing-masing saling berpandangan dan terdiam sejenak.

Krikk.. Krikk...

Finally adik aku ketawa sambil menepuk dahi, "kakak dah kenape?" dia tanya.

Aku seperti biasa, senyum selamba walaupun entah mengapa aku sedikit sebanyak terkesan dengan kata-kata aku sendiri.

Orang kata, mimpi itu mainan syaitan tapi kalau kita tengah lalui a very bad day and kita berharap sangat ianya hanya sebuah mimpi buruk, syaitan ade main peranan tak dalam hal ni? Aku syak ada! Orang yang buat hari kita seumpama mimpi buruk tu lah setan sebenarnya HAHAHAHAHAHA~

If Not At Twenty-Five?

So recently I had a chat with a bunch kids while lining up outside the ladies room.
Okay I lied. I wasn't talking to them. I was totally eavesdropping their toilet conversation. Not my fault though! The line was long and people were slow, (seriously as if they were all having this shitting conference together or something! It's taking them forever to come out!). During that waiting process, everyone was glued to their phone except for these teens. They were very into their topic.
One of them were talking about how she can't wait to be twenty-five. YES, TWENTY-FIVE! What is so great about being twenty-five eh? 
Even when one of them entered the cubicle, the conversation didn't died (it's kind of weird though because I don't speak when I pee).
Anywaysss... the main point of their conversation is that when they reach twenty-five, they somehow foresee that that'll have a steady job with great salary and a perfect family living a mansion (ok this I exaggerate b…