Posts

Showing posts from August, 2010

53rd

Dah 53tahun Malaysia merdeka!

Aku?

Merdeka kah??

Camne nak kate aku ni merdeka kalau mentaliti aku (akui adakalanya)
amatlah stereotaip!
tak sudah dengan tu...
musnahkan ekonomi negara...
ko pikir illegal downloading tu menjana ekonomi ke?
secara tak langsung...
dah aku tabur pasir kat periuk nasi diorunk!
para karyawan luar negara nihh...
(yang Malaysia aku beli ORI ok!)

banyak bukti yang aku ni taklah minda-merdeka sgt...
tapi nak bising kat sini pon x guna!
baik aku pergi pergi perbaiki diri kan...

majulah sukan untuk negara!!!!!

Must!

Image
My assignments are NOT that much tho~

but somehow....

they're killing me...

I LOVE writing fictions...

NOT facts LMAO~~~

I MUST finish them by this week or I'll die!

Rakan²

Mungkin korang rasa bangga tak puasa...
Dengan aku, aku x kesah korang nak minum ke apa depan aku...
Cuma, jangan paksa aku buka!
Tapi... Di mata orang laen, kan x brapa nak manis
korang dok togok air tu...
Kunyah itu ini...
Dengan aku laen sebab, kita member!
And even kalau kita baru kenal pon...
Walaupun aku x berkenan ngan perbuatan korang...
since dah member... malas nak cakap byk...
itu hal masing² lah kan!

TAPI! Come on lah, kalau kawan² kafir kita mampu berpuasa...
Apatah lagi kita yang sah² dilahirkan sebagai umat Islam?

Bukan satu tapi ramai gak yang balek²
cakap bende same!
yakni : asal kene puasa ek?
Malas aku nak cakap banyak...
Aku diamkan aje...
tapi... ko lupa ke?
Kan sah² tu Rukun Islam yang ke-3!
Berpuasa di bulan Ramadhan~

Rukun Islam yang pertama - Mengucap 2 Kalimah Syahadah
(I bet korang champion bab ni!!)

Rukun Islam yang kedua - Solat 5 waktu sehari
(I bet korang same je ngan aku untuk ni, ade miss!)
(NOT proud of it but ni nak buktikan bahawa aku pun x la baek mane)

Rukun Islam yang ket…

Naked

Sometimes...

I would feel "naked" if I reveal a lot about myself...

But then again...
It's NOT like people actually do read my blog anyway...

At certain point...
I HAVE to let it out...
but I'm done owning a stupid little diary
(or some calls it journal =P)

I did had fun writing in a diary...
but I didn't start with "Dear Diary..." okayh...
Even I was wise enough back then to know
that starting each page with "Dear Diary"
is such a retarded thing to do...

Don't you guys ever feel vulnerable if people know a lot about you?
I know I can just switch to private mode for this blog
but that's NOT what I'm trying to say...

My point is...
How much are you willing to expose yourself to others??
How much is too much for you?
Even if I could ask this to Lindsay Lohan...
I don't think she actually loved being "striped off" by the media...
She DESERVES to keep some stuffs private!!

What actually does the society wants?
(earth to, earth to!!!)
Fine, it…